VARAUSEHDOT

Noudatamme loma-asuntojen vuokrauksessa seuraavia varausehtoja. Nämä varausehdot tulevat sitoviksi kun sinä olet tehnyt varauspyynnön sivustollamme ja me olemme vahvistaneet varauksen sinulle

Suosittelemme, että tutustut sivustoomme jossa on yleistä tietoutta.

1. Sopimus

KN-Yhtiöt Oy on loma-asuntojen välittäjä ja sopimus asuntojen vuokraamisesta syntyy varauspalvelumme välityksellä sinun ja omistajan välille.

2. Varauksen tekeminen

Voit tehdä varauspyynnön online-varausjärjestelmäämme silloin kun sinulle sopii. Vahvistamme varauksen aina  sähköpostitse.

Kaikki varauspyynnöt vahvistetaan sähköpostitse niin pian kuin mahdollista. Pyrimme vahvistamaan varaukset 24 tunnin sisällä. Huomio, että varaus ei ole vahvistettu ennen kuin saat meiltä varausvahvistuksen sähköpostitse.

Jos varauspyyntöäsi ei voida vahvistaa, ilmoitamme siitä sinulle mahdollisimman pian ja sinulla on silloin mahdollisuus valita toinen kohde tai vaihtoehtoiset päivämäärät.

Kun olet maksanut varauksesi etumaksun (tai koko maksun), lähetämme sinulle sähköpostitse loma-asunnon tarkan osoitteen, omistajan ja/tai paikallisen huoltajan yhteystiedot, tiedot siitä kuinka saat loma-asunnon avaimet ja ajo-ohjeet loma-asunnolle tai muuhun paikkaan, josta saat avaimet ja ajo-ohjeet loppumatkalle.

Suomessa tapahtuva loma-asunnon luovutus tehdään Flypark infossa.

Varaus tulee tehdä vähintään 3 arkipäivää ennen varauksen alkua, ellei toisin sovita. Jos varaus kuitenkin tehdään ja maksetaan tilisiirrolla Suomen ulkopuolella, varaus on tehtävä vähintään 5 arkipäivää ennen varauksen alkua.

3. Vuokrahinnat

Vuokrahintoihin kuuluu varatun loma-asunnon käyttöoikeus varattuna aikana, normaalit energiakulut (sähkö, vesi), kalusteet, ruokailuvälineet ja astiat, tyynyt, peitot ja patjat ellei toisin mainita.

Vuokrahintoihin ei kuulu astianpesuaineet, vaatteidenpesuaineet, käsisaippuat, shampoot, suihkugeelit, mausteet eikä wc- ja talouspaperit.  

Loma-asunnoissa on pääsääntöisesti joitain edellämainittuja tuotteita.

Pidätämme oikeuden korjata virheellisesti sivustollamme tai sähköpostitse ilmoitetut hinnat ennen varauksen vahvistamista.

4. Maksut

Vuokrahinnat ilmoitetaan sivustollamme Euroina. Voit maksaa varauksesi tilisiirrolla. 

Varauksen etumaksu 30% loma-asunnon vuokrahinnasta tulee maksaa varauksen yhteydessä ja loput 4 viikkoa ennen varatun vuokra-ajan ensimmäistä päivää.

Jos teet varauksen myöhemmin kuin 4 viikkoa ennen varauksen ensimmäistä päivää tai teet varauksen lyhyemmäksi ajaksi kuin 7 vrk, koko maksu tulee suorittaa kerralla varauksen yhteydessä. 

Vuokravakuus 0n 250€ joka palautetaan vuokrauksen jälkeen asiakkaan antamalle tilinumerolle kun asunto on tarkastettu.

Pankkitietomme löytyvät varausvahvistuksesta. 

Kaikkien maksujen tulee olla tilillämme vähintään 2 arkipäivää ennen kuin varaus alkaa, ellei toisin sovita.

Jos maksuja ei ole hoidettu eräpäivään mennessä, vuokraaja voi peruuttaa varauksen ilman erillistä ilmoitusta. Vuokraaja ei tällöin ole vastuussa peruuttamisesta johtuvista mahdollisista lisäkuluista asiakkaalle.

5. Loma-asunnolle saapuminen ja avainten luovutus

Loma-asunnon vuokraaja ilmoittaa tuloajan hyvissä ajoin ja viimeistään 7 vrk ennen varauksesi ensimmäistä päivää. Tarkat ohjeet varaamallesi loma-asunnolle saapumiseen löytyvät varausvahvistuksesta, joka lähetetään sinulle sähköpostitse kun varauksen etumaksu (tai koko maksu) on suoritettu. 

Jos loma-asunnolle saapumisesi myöhästyy huomattavasti esimerkiksi huonon sään tai lennon/junamatkan peruutuksen takia, tulee myöhäisemmästä saapumisesta ilmoittaa vuokranantajalle tai paikalliselle huoltajalle niin pian kuin mahdollista.

Jos et pääse saapumaan loma-asunnolle ilmoitettuna ajankohtana tai et ilmoita lainkaan tuloaikaasi, emme voi taata avainten luovutusta.

Loma-asunnon avaimet ovat vastuullasi vuokra-aikana. Jos avaimet häviävät, loma-asunnon omistaja tai paikallinen huoltaja on oikeutettu perimään sinulta maksun uusista avaimista ja/tai lukoista sekä muista mahdollisista lisäkustannuksista, jotka liitttyvät avainten katoamiseen.

Ylimääräisestä oven aukaisusta veloitetaan palvelumaksu joka on vähintään 60€

6. Loma-asunnossa oleskelu

Vuokra-aika alkaa yleensä klo 16.00 ja loppuu klo 9.00, mutta ajat vaihtelevat joten tarkista ajat varaamasi loma-asunnon varausvahvistuksesta.

Liinavaatteita on käytettävä kaikissa vuoteissa. Voit tuoda omat liinavaatteet tai voit halutessasi tilata ne etukäteen loma-asunnon vuokranantajalta. 

Vain maksimihenkilömäärä, joka ilmoitetaan loma-asunnon kuvauksessa sivustollamme, voi majoittua loma-asuntoon samanaikaisesti, ellei toisin ole sovittu varauksen yhteydessä.

Lemmikit eivät voi majoittua loma-asunnoissa.

Tupakointi on kielletty kaikkien loma-asuntojen sisätiloissa. Jos loma-asunnossa on kiellosta huolimatta tupakoitu vuokra-ajan aikana, loma-asunnon omistajalla tai paikallisella huoltajalla on oikeus periä lisämaksu, joka on vähintään 500 €, loma-asunnon perusteellista pesua varten.

Loma-asunnon omistaja tai paikallinen huoltaja on oikeutettu pyytämään sinua poistumaan loma-asunnosta ilman vuokrahinnan palautusta, jos käytöksesi aiheuttaa merkittävää häiriötä tai vaaraa muille talon asukkaille tai yhteisölle. Vuokranantaja ei ole velvollisia tällaisessa tilanteessa maksamaan asiakkaalle lisäkuluja, joita asiakkaalle mahdollisesti koituu tämän seurauksena.

Varmista, että viet mukanasi kaikki omat tavarasi kun poistut loma-asunnolta vuokra-ajan päätyttyä, sillä vuokraaja ei voi ottaa vastuuta unohtuneesta omaisuudesta.

7. Loppusiivous

Loma-asuntojen vuokrauksessa on yleisenä tapana, että jokainen siistii poistuessaan asunnosta. 

Useimmat riitatilanteet loma-asunnon omistajan ja asiakkaan kesken syntyvät silloin kun asuntoa ei ole siistitty asianmukaisesti tai asunnon kunto ei ole vastaava kuin luovutettaessa.

Siistimiseen kuuluu lakanoiden poisto vuoteista ja pyyhkeiden (kuivana) sijoittaminen sovittuun paikkaan, astioiden tiskaaminen ja niiden laittaminen takaisin paikoilleen, huonekalujen takaisin paikoilleen siirtäminen ja roskien ulos vienti. Huom! Loma-asunnon pyyhkeet eivät ole tarkoitettu ranta käyttöön. Muista myös viedä pois kaikki omat ruuat, juomat, tyhjät pullot ja tölkit sekä varmistaa, että kaikki ikkunat ja ovet ovat lukossa ennen loma-asunnolta poistumistasi. Jos loma-asunto on jätetty kohtuuttoman epäsiistiin kuntoon, on loma-asunnon omistajalla oikeus periä lisämaksu siivoukseen tarvittavista suunnittelemattomista lisätunneista.

Muut ohjeet löydät huoneistokohtaisesti vieras kansiosta jonka saat sähköisesti.

8. Muutokset varaukseen

Jos haluat muuttaa loma-asuntoa tai varauksen ajankohtaa sen jälkeen kun varausvahvistus on lähetetty sinulle, käsittelemme muutoksen peruutuksena ja uutena varauksena, ellei toisin sovita.

Jos haluat lisätä henkilömäärää tai palveluja varaukseesi sen jälkeen kun varausvahvistus on lähetetty sinulle, tulee lisäpyyntö tai tilaus esittää meille hyvissä ajoin ennen vuokra-ajan alkua, sillä emme pysty takaamaan viime hetken tilauksia. Huomio, että kaikki lisätilaukset tulee maksaa meille ennen vuokra-ajan alkua, ellei toisin sovita.

Perimme kaikista muutoksista kuluina 20€.

9. Peruutukset

Peruutukset tulee lähettää meille kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen info@knoy.com ja myynti@flypark.fi . Varauksen maksamatta jättäminen ei ole hyväksyttävä tapa peruuttaa varaus.  

Jos peruutus tapahtuu viimeistään kolme kuukautta ennen varatun vuokra-ajan alkamista, palautamme varausmaksun. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin, maksua ei palauteta. Poikkeus on jos onnistumme vuokraamaan loma-asunnon uudelleen toiselle asiakkaalle samaan tai suunnilleen samaan hintaan. Pidätämme maksamasi etumaksun, mutta palautamme loput. 

Jos joudut peruuttamaan varauksesi lyhyellä varoitusajalla, koska läheinen perheenjäsenesi on kuollut, sairastunut vakavasti tai ollut vakavassa onnettomuudessa, pidätämme 30% koko vuokrasta ja palautamme loput. Peruutus on tehtävä ja peruutuksen syy todistettava vuokranantajalle luotettavalla tavalla (esim. lääkärintodistus) vähintään 48 tuntia ennen varattua ajankohtaa.

Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen ottamista.

10. Välittäjän oikeus peruuttaa varaus

Pidätämme oikeuden peruuttaa varauksesi, jos varausta ei ole maksettu laskun eräpäivään mennessä. Varaus voidaan myös peruuttaa, jos jotakin muuta kohtaa näistä varausehdoista on laiminlyöty tai jos varaamassasi loma-asunnossa on aiheutettu ilmiselvää häiriötä tai loma-asuntoa on vahingoitettu. Jos peruutus johtuu sinun käytöksestäsi, et ole oikeutettu maksun palautukseen tai korvauksiin.

Pidätämme myös oikeuden peruuttaa varauksesi, jos kyseessä on ylivoimainen este, jota ei olisi voitu millään lailla ennakoida (force majeure). Tällaisen tilanteen voi aiheuttaa esim. harvinaisen voimakas sääilmiö, hirmumyrsky, tulvat, tulipalo tai loma-asunnon vahingoittuminen muulla tavalla (esim. vesivahinko). Jo maksamasi summa palautetaan sinulle kokonaisuudessaan, mutta vuokranantaja ei ole vastuussa muista kuluista, joita sinulle voi koitua peruutuksen seurauksena.

11. Loma-asuntojen tietojen paikkaansapitävyys

Meillä on ainoastaa omat asunnot välitettävänä. Vastaamme loma-asuntojen säännöllisestä huollosta ja ylläpidosta tai loma-asuntojen varusteista.  Pihapiirin kunnossapidosta vastaa taloyhtiö. 

Olemme varmistaneet, että loma-asuntojen kuvaukset ja valokuvat sivustollamme ovat totuudenmukaisia. 

12. Turvallisuus

Kun saavut varaamallesi loma-asunnolle, tulee sinun välittömästi tarkistaa asunto ja huomioida uloskäynnit, jotta hätätilanteessa kaikki pääsevät ulos nopeasti. Pienten lasten vanhempien tulisi heti tullessa tarkistaa asunto ja sen pihapiiri ja samalla huomioda mahdolliset vaarapaikat. Jos loma-asunto sijaitsee veden äärellä, lapsia täytyy valvoa koko ajan, vaikka vesi olisikin rannalla matalaa.

Sinun tulee olla huolellinen ja käyttäytyä vastuuntuntoisesti käyttäessäsi loma-asunnon varusteita.

Jos olet varannut käyttöösi tarvikkeita kuten matkasängyn tai syöttötuolin vauvalle, tarkista tarvikkeiden kunto ennen kun annat lapsesi käyttää niitä. Huom! Varmista saatavuus!

Asunnoissa on palovaroittimet (ei pakolliset Espanjassa ja ne puuttuvat useimmasta asunnosta).

13. Vahingot

Asiakas on vastuussa aiheuttamistaan vahingoista loma-asunnossa ja sen pihapiirissä. Vahingot tulee korvata suoraan loma-asunnon omistajalle tai paikalliselle huoltajalle käteisellä ennen kuin asunnosta poistutaan vuokra-ajan päätyttyä tai korvauksen voi hoitaa tilisiirrolla 7 vuorokauden kuluessa asunnosta poistumisesta.

Villa Flow, vuokravakuus 1000€ joka palautetaan sopimuksen mukaan 7vrk sopimuksen päätyttyä jos ei ole korvattavaa vahinkoa.

14. Huomautukset ja valitukset

Jos varaamassasi loma-asunnossa ei ole saavuttuasi kaikki kohdallaan esim. asunnon kunnon, siisteyden tai turvallisuuden kannalta, tulee sinun ottaa välittömästi ja vuokra-ajan aikana yhteyttä info@knoy.com ja myynti@flypark.fi osoitteisiin, jotta asia voidaan korjata välittömästi.

Jos asiaan ei tule tyydyttävää korjausta, tulee sinun ottaa yhteyttä meihin 48 tunnin sisällä ongelman ilmenemisestä. Otamme yhteyttä loma-asunnon omistajaan tai huoltajaan auttaaksemme asian selvittämisessä.

Jos yllä olevaa käytäntöä ei seurata, vuokranantaja ja loma-asunnon omistaja eivät voi tukea vaatimuksiasi kotiin palattuasi.

Jos tyydyttävää ratkailua ei pystytty saavuttamaan lomasi aikana, tulee sinun antaa valituksesi meille kirjallisena 14 vuorokauden kuluessa loma-asunnosta poistuttuasi. Asioiden tutkiminen silloin kun faktat ovat vielä hyvin muistissa voi auttaa meitä saavuttamaan ratkaisun nopeammin. Jos tyydyttävään ratkaisuun ei yhä päästä, voit viedä valituksesi kuluttajariitalautakuntaan.

Valitettavasti jotkut ongelmat kuten ne, jotka syntyvät sääilmiöistä (sadeveden puute, myrskyvauriot jne), ovat kaikkien osapuolien vaikutusvallan ulottumattomissa, mutta teemme parhaamme auttaaksemme.

15. Sovellettava laki & riitojen oikeuspaikka

Vuokranantaja seuraa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kaikissa toimissaan.

Riitatilanteissa kaikkien osapuolien tulee yrittää selvittää asiat neuvottelemalla. Jos tyydyttävää ratkaisua ei löydy tällä tavoin, asia ratkaistaan Vantaan käräjäoikeudessa.

Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. 

Varausehdot on viimeksi tarkistettu marraskuussa 2017.