BENALMADENA RANNAT

Playa Tajo de la Soga / Playa Carvajal

Benalmadenan ja Fuengirolan asukkaat tapaavat väitellä usein siitä, kummalle kaupungille kauniit Playa Tajo de la Sogan ja Playa Carvajalin rannat kuuluvat, sillä ne sijaitsevat aivan kaupunkien rajalla.

Molemmat näistä kuuluu suosikkirantoihimme alueella. Niiden lähistöltä löytyy lukuisia hyviä ravintoloita sekä alueen suosituimpia rantabaareja.

Playa Tajo de la Soga on yksi Benalmadenan koskemattomimmista rannoita ja se sijaitsee aivan Playa Carvajalin vieressä. Vaikka rannat ovat lähes kiinni toisissaan, ovat ne silti hyvin erilaisia. Tajo de la Sogalla ei ole ollenkaan palveluita ja tarjoaa Carvajalia paljon yksityisemmän ilmapiirin. Carvajal taas on meluisampi, elävämpi ja ruuhkaisempi auringonpalvojien suosima ranta.

Molemmilla rannoilla hiekka on tummaa ja Tajo de la Sogan vesi on Carvajalia paljon kirkkaampaa. Molemmat rannat ovat noin 750 metriä pitkät ja rannan aallot verrattain lempeitä, tehden molemmista suositun rantakohteen lapsiperheiden keskuudessa.


Playa Malibu / Playa Arroyo Hondo / Playa Bonita

Benalmádenan kaunis kolmikko Playa Malibu, Playa Arroyo Hondo sekä Playa Bonita kuuluvat alueen parhaimpiin rantoihin. Rantakolmikko sijaitsee aivan Benalmadenan keskustassa, tehden siitä erityisen suositun Benalmadenassa lomaileville matkailijoille. Rantojen alkupää sijaitsee El Embarcadero-ravintolan alapuolella, Playa Bonita-hotellin takana.

Rantaviivalla on siis kolme eri rantaa vierekkäin. Playa Arroyo Hondon länsipuolella sijaitsee Playa La Viborilla ja itäpuolella Playa Torremuelle. Rantoja suojaa aallonmurtajien rivistö ja rauhalliset aallot sopivat loistavasti myös pikkuisille uimareille. Rannalla parveilee matkailijoiden lisäksi paljon paikallisia perheitä varsinkin viikonloppuisin.

Rantakolmikko on yhteensä 610 metriä pitkä ja 15-20 metriä leveä riippuen paikasta. Rannan hiekka on tummaa ja vedessä on jonkun verran kivenjärkäleitä, joten kannattaa noudattaa varovaisuutta uimaan mentäessä. 

Playa La Viborilla

Playa La Viborilla on todellinen helmi keskellä vilkkainta Costa del Solin matkailija-aluetta. Palmupuiden ja pienen metsän piilossa sijaitseva La Viborilla on ehdottomasti Benalmádenan kaunein ranta.

La Viborilla on verrattain pieni ranta, mutta toisaalta sen pieni koko lisää sen viehätysvoimaa entuudestaan. Ranta on ainoastaan 100 metriä pitkä ja 10-15 metriä leveä riippuen rannan kohdasta. Näin ollen pitkiä, silmäänkantamattomia rantoja kaipaavien kannattaa suunnata mielummin vaikka läheiselle Playa Santa Analle.

Playa La Viborilla on luonnon äheisyyttä ja vedenalaista maailmaa arvostavien ranta. Rannan vedessä vilahtelevat snorkkelit ovat tuttu näky ja ajoittain rannalla parveilee myös sukeltajia.

La Viborillaa ympäröi metsän lisäksi korkeat kalliot, jotka tekevät rannan tunnelmasta vieläkin yksityisemmän ja hetken voisi luulla loikoilevansa Karibian pienellä paratiisirannalla. Ainoastaan andalusialainen kasvisto ja rannan sorahiekka muistuttavat auringonpalvojia todellisesta sijainnista.

La Viborillan vesi on lähes aina tyyni ja aallot lempeitä, joiden vuoksi ranta on Benalmadenassa lomailevien perheiden suosiossa.